Specialistische Dagbesteding

Waar dagbesteding een ware dagbeleving wordt

Tussen de zandpaden en het boerenlandschap ligt, in het hart van de Meierij, het idyllische boerderijtje van Leef & Vind.

Een heerlijke plek midden in de natuur, waar rust en ruimte hoog in het vaandel staan. Op de boerderij, in een prachtige lichte serre met een open haard voor de winter, wordt de dag gestart met een kopje vers gemalen koffie of een kopje thee en een goed gesprek. Even met elkaar in verbinding komen en doorvoelen hoe het met ieder gaat. De individuele activiteiten worden hier ook op aangepast. Je voelt je nou eenmaal niet iedere dag hetzelfde. In de serre vinden alle creatieve binnen activiteiten plaats zoals mozaïeken, keramieken en schilderen. En ook spelletjes worden hier graag gedaan. Even rusten in het zitje of lekker de krant lezen? Ook dat kan bij Leef & Vind, waar het “jezelf kunnen zijn” in een huiselijke sfeer en veilige omgeving volledig centraal staat.

In de leefkeuken van de boerderij wordt tussen de middag een heerlijke lunch geserveerd, altijd met verse soep uit eigen keuken en een lekkere salade of tosti, het is maar net waar je zin in hebt. Wil je helpen de lunch voorbereiden? Ook dat kan, graag zelfs!

En er is nog meer mogelijk bij Leef & Vind. In een heerlijke werkplaats kan met hout gewerkt worden, de grote tuin kan gebruikt worden om buiten actief te zijn maar ook om gewoon even in de hangmat te hangen, genietend van de zon! Tussen de middag even slapen of rusten kan in één van de andere sfeervolle ruimtes van de boerderij. Het gepassioneerde team van Leef & Vind, onder leiding van eigenaresse Jolanda Hoevenaars, doet er alles aan om van dagbesteding, een dagbeleving te maken

Waarom specialistische dagbeleving?

Als een basisvoorziening in begeleiding niet toereikend is en er begeleiding nodig is waarbij specialistische kennis en vaardigheden vereist zijn, dan komt een burger in aanmerking voor een maatwerkvoorziening.

Leef & Vind biedt maatwerk in dagbesteding door het unieke concept van slechts vier cliënten per dag met twee gediplomeerde begeleiders. Hierdoor is er aandacht genoeg voor de persoonlijke zorgbehoeften. Ook als er een één op één aanpak nodig is kan er direct ondersteuning en begeleiding ingezet worden. Door de kleinschaligheid heeft Leef & Vind een meerwaarde in prikkelarm en toch sociaal verbonden zijn. Het team begeleid, motiveert, activeert en stimuleert de aanwezige cliënten. De slogan van Leef & Vind is dan ook: “we doen het samen, maar jij blijft uniek!”

Leef &Vind is in het bijzonder geschikt voor volwassenen die op verschillende terreinen extra ondersteuning en of begeleiding nodig hebben en voor mensen met NAH en/of psychische klachten. Leef & Vind werkt met PGB en hulp in natura.

Samen streven naar resultaat in:

Het versterking of het behoud van de zelfredzaamheid en participatie en bevorderd het behoud ervan.

Het resultaat van gespecialiseerde dagbesteding met hoog intensieve begeleiding bestaat uit:

Voorkomen van achteruitgang en het bevorderen van het behoud van praktische vaardigheden.

Kunnen omgaan met de beperkingen.

Bieden van structuur, activeren tot optimale zelfstandige participatie.

Voorkomen van achteruitgang van adl-zelfredzaamheid en het bevorderen van het behoud ervan.

Voorkomen van achteruitgang van sociale- en maatschappelijk participatie en het bevorderen van het behoud ervan.

Voorkomen van overbelasting van de mantelzorger.

Signaleren van een andere ondersteuningsvraag.

Signaleren van veiligheidsrisico’s.

Voor wie?

volwassenen die op verschillende terreinen extra ondersteuning en of begeleiding nodig hebben.

N.A.H / Psychische klachten

Onze dagbesteding is minder geschikt voor:

Mensen die in aanmerking komen voor een dagbesteding met een arbeidsgericht karakter.

Mensen met Alzheimer of andere vormen van dementie

Waar & wanneer

Leef & Vind

Nieuwstraat 18

5491 VD Olland (Sint-Oedenrode)

Tel 0413-795129

Maandag – Dinsdag – Woensdag – Donderdag

9.30 uur – 16.30 uur

Alles in overleg naar uw wensen en onze mogelijkheden.

Hoe gaat dit in zijn werk?

Wij maken een afspraak om geheel vrijblijvend kennis te maken. Als er van beide kanten een goed gevoel is maken wij een vervolgafspraak om op onze dagbeleving te komen kijken. Wanneer de zorgovereenkomst tot stand is gekomen gaan wij samen aan de gang.

Leef & Vind werkt met PGB en hulp in natura

WMO

Voor een indicatie via de WMO voert de cliënt een keukentafelgesprek met de gemeente waarin hij woont. Wanneer de gemeente een indicatie afgeeft, kan de cliënt kiezen tussen hulp in natura (Hin) of een persoonsgebonden budget (PGB)

WLZ

Een cliënt die recht heeft op langdurige zorg kan een WLZ-indicatie aanvragen bij het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) voor een persoonsgebonden budget (PGB). Wij adviseren een zorgmakelaar om bestaande indicaties om te zetten naar PGB. onder aan de pagina staan samenwerkende zorgmakelaars.

Als u nog vragen hebt of wilt u een afspraak maken,

U kunt ons bereiken op telefoonnummer 0413-795129 of via mail info@leefenvind.nl

Wij kijken er naar uit u te ontmoeten.

Jolanda Hoevenaars & Team

Onze mensen vertellen;

Ik ben een vrouw van 52 jaar en graag creatief bezig, daarom ben ik bij Leef & Vind. Waarom ik heb gekozen om hier te zijn is, je wordt gewaardeerd op je kunnen en niet op het niet kunnen. Mijn stem telt. Ondanks mijn handicap vind ik het heel leuk om een aandeel te hebben, als mens vindt ik het fijn om er bij te horen een aanvulling te mogen en kunnen zijn ondanks mijn beperking.

15-01-2018


Om mijn vrouw te ontlasten en mijzelf te activeren, ben ik op zoek gegaan naar een passende dagbesteding die aansluit bij mijn behoefte. Ik heb een CVA gehad en ben halfzijdig verlamd hierdoor heb ik veel ondersteuning nodig. Ik wil graag zinvol bezig zijn. Hier bij Leef & Vind zijn ze van alle markten thuis, doordat er geen grote groep is, is er veel aandacht om mij te helpen en help ik graag mee daar waar ik kan helpen. Ik maak graag iets voor de winkel.

18-02-2018


Inmiddels ga ik alweer 2 jaar naar dagbesteding Leef & Vind en al met al nooit geen spijt van gehad. Met z’n viertjes en twee hulpkrachten knutselen en babbelen we erop los. zowel binnen als buiten genieten we van de rust en het buitenleven en dat bevalt me goed. Om 10 uur beginnen we eerst met ’n lekkere kop koffie of thee en natuurlijk met iets lekkers erbij. Daarna knutselen en hobbyen we tot de klok van rond 12 uur. Dan is het genieten van een zeer uitgebreide lunch en van het heerlijk geurend brood en vers gemaakte soep. Na de lunch gaan we weer met goede moed en ’n goed gevulde maag er weer tegen aan of we trekken ons even terug voor de welverdiende rust. Rond de klok van 4 uur als we weg zijn sluiten ze met ’n goed gevoel de deuren tot de volgende dag.

Dus hier ’n hint

voor ’n toplocatie

ga je naar Leef & Vind

7-3-2018

Wij zijn aangesloten bij;

Wist u dat, een mantelzorgmakelaar alles voor u uitzoekt op het gebied van zorg, raadpleeg uw ziekenfonds voor uw vergoeding voor een zorgmakelaar.

Zorgadviesbureau van de Plas, in Beek en Donk Corien van de plas

Mantelzorgmakelaar, in Berlicum Margo van den berg

Mantelzorgmakelaar, voor Zuid Brabant en de Kempen Monique van Loon

Neem gerust een kijkje op hun website voor tips en informatie.

 

Leef & Vind werkt samen met:

Nieuwstraat 18

5491 VD Olland

+31 (0)413 795 129

Bel ons vrijblijvend

Openingstijden

Ma. - Do. 9.30 - 16.30 uur

Mail Ons:

info@leefenvind.nl